foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Å»ywnoÅ›ci i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Przewody doktorskie

16.09.2014
  
16.09.2014
  
21.03.2014
 
11.12.2013

Temat: „WpÅ‚yw okresu dojrzewania na zmianÄ™ jakoÅ›ci fizykochemicznej, sensorycznej i tekstury miÄ™sa różnych kategorii i typów użytkowych bydÅ‚a”
Promotor: prof. dr hab. Anna LitwiÅ„czuk – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Recenzenci: 
prof. Edward Pospiech, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Data publicznej obrony:  13.11.2013 r.
Data uzyskania stopnia:  11.12.2013 r.
Dyscyplina:   technologia żywnoÅ›ci i żywienia
Specjalność: technologia i towaroznawstwo mięsa

30.10.2013

Temat: „Wybrane parametry jakoÅ›ci tkanki mięśniowej karpia w zależnoÅ›ci od charakteru żywienia”

Promotor: prof. dr hab. Krystyna Skibniewska– Uniwersytet WarmiÅ„sko-Mazurski w Olsztynie

Recenzenci: 

dr hab. Aleksandra Kwiatkowska prof. nadzw. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Data publicznej obrony:  23.10.2013 r.

Data uzyskania stopnia:  30.10.2013 r.

Dyscyplina:   technologia żywnoÅ›ci i żywienia

Specjalność: technologia produktów zwierzÄ™cych

19.12.2012

Temat: „Probiotyki w produkcji kieÅ‚basy dojrzewajÄ…cej”
Promotor: prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski
Recenzenci: prof. dr  hab.  Danuta KoÅ‚ożyn-Krajewska, SGGW w Warszawie
                 prof. dr hab. ZdzisÅ‚aw TargoÅ„ski, UP w Lublinie
Data publicznej obrony:  05.12.2012
Data uzyskania stopnia:  19.12.2012 
Dyscyplina:   technologia żywnoÅ›ci i żywienia
Specjalność: technologia mięsa

 

21.11.2012

Temat: „WpÅ‚yw stymulacji reakcji obronnych na wyróżniki odpornoÅ›ci saÅ‚aty”
Promotor: dr hab. WiesÅ‚aw Wójcik
Recenzenci: prof. dr  hab.  Janusz Czapski, UP w Poznaniu
                 prof. dr hab. Irena Perucka, UP w Lublinie
Data publicznej obrony:  07.11.2012
Data uzyskania stopnia:  21.11.2012 
Dyscyplina:   technologia żywnoÅ›ci i żywienia

Specjalność: biochemia żywnoÅ›ci 

27.06.2012

Temat: „Wykorzystanie techniki polarograficznej do oznaczania witaminy C w żywnoÅ›ci”
Promotor: Prof. dr hab. Jerzy Jamroz
Recenzenci: prof. dr  hab.  MieczysÅ‚aw Korolczuk, UWCS w Lublinie
               dr hab. RadosÅ‚aw Kowalski, UP w Lublinie
Data publicznej obrony:  20.06.2012
Data uzyskania stopnia:  27.06.2012 
Dyscyplina:   technologia żywnoÅ›ci i żywienia
Specjalność: analiza żywności

27.06.2012

Temat: „Stymulacja wzrostu bakterii fermentacji mlekowej przez preparaty biaÅ‚kowe i jej wpÅ‚yw na wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci fizykochemiczne mlecznych napojów fermentowanych”
Promotor: dr hab. Waldemar Gustaw
Recenzenci: prof. dr  hab.  Genowefa Bonczar, UR w Krakowie
                 prof. dr hab. StanisÅ‚aw Mleko, UP w Lublinie
Data publicznej obrony:  20.06.2012
Data uzyskania stopnia:  27.06.2012 
Dyscyplina:   technologia żywnoÅ›ci i żywienia

Specjalność: przetwórstwo mleka 

22.02.2012

Temat: „WpÅ‚yw mikroflory jelitowej na przemiany zwiÄ…zków fenolowych w naturalnie mÄ™tnym soku jabÅ‚kowym i nektarze z czarnej porzeczki”
Promotor: Prof. dr hab. ZdzisÅ‚aw TargoÅ„ski
Recenzenci: prof. dr  hab.  Maria Bielecka, PAN w Olsztynie
                 prof. dr hab. Barbara Baraniak, UP w Lublinie
Data publicznej obrony:  08.02.2012
Data uzyskania stopnia:  22.02.2012 
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: żywienie człowieka