Przewody doktorskie
11.12.2013
Temat: „WpÅ‚yw okresu dojrzewania na zmianÄ™ jakoÅ›ci fizykochemicznej, sensorycznej i tekstury miÄ™sa różnych kategorii i typów użytkowych bydÅ‚a”
Promotor: prof. dr hab. Anna LitwiÅ„czuk – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Recenzenci:
prof. Edward Pospiech, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Data publicznej obrony: 13.11.2013 r.
Data uzyskania stopnia: 11.12.2013 r.
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia i towaroznawstwo mięsa
30.10.2013
Temat: „Wybrane parametry jakoÅ›ci tkanki mięśniowej karpia w zależnoÅ›ci od charakteru żywienia”
Promotor: prof. dr hab. Krystyna Skibniewska– Uniwersytet WarmiÅ„sko-Mazurski w Olsztynie
Recenzenci:
dr hab. Aleksandra Kwiatkowska prof. nadzw. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Data publicznej obrony: 23.10.2013 r.
Data uzyskania stopnia: 30.10.2013 r.
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia produktów zwierzÄ™cych
19.12.2012
Temat: „Probiotyki w produkcji kieÅ‚basy dojrzewajÄ…cej”
Promotor: prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski
Recenzenci: prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, SGGW w Warszawie
prof. dr hab. Zdzisław Targoński, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 05.12.2012
Data uzyskania stopnia: 19.12.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia mięsa
21.11.2012
Temat: „WpÅ‚yw stymulacji reakcji obronnych na wyróżniki odpornoÅ›ci saÅ‚aty”
Promotor: dr hab. WiesÅ‚aw Wójcik
Recenzenci: prof. dr hab. Janusz Czapski, UP w Poznaniu
prof. dr hab. Irena Perucka, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 07.11.2012
Data uzyskania stopnia: 21.11.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: biochemia żywności
27.06.2012
Temat: „Wykorzystanie techniki polarograficznej do oznaczania witaminy C w żywnoÅ›ci”
Promotor: Prof. dr hab. Jerzy Jamroz
Recenzenci: prof. dr hab. Mieczysław Korolczuk, UWCS w Lublinie
dr hab. Radosław Kowalski, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 20.06.2012
Data uzyskania stopnia: 27.06.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: analiza żywności
27.06.2012
Temat: „Stymulacja wzrostu bakterii fermentacji mlekowej przez preparaty biaÅ‚kowe i jej wpÅ‚yw na wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci fizykochemiczne mlecznych napojów fermentowanych”
Promotor: dr hab. Waldemar Gustaw
Recenzenci: prof. dr hab. Genowefa Bonczar, UR w Krakowie
prof. dr hab. Stanisław Mleko, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 20.06.2012
Data uzyskania stopnia: 27.06.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: przetwórstwo mleka
22.02.2012
Temat: „WpÅ‚yw mikroflory jelitowej na przemiany zwiÄ…zków fenolowych w naturalnie mÄ™tnym soku jabÅ‚kowym i nektarze z czarnej porzeczki”
Promotor: Prof. dr hab. Zdzisław Targoński
Recenzenci: prof. dr hab. Maria Bielecka, PAN w Olsztynie
prof. dr hab. Barbara Baraniak, UP w Lublinie
Data publicznej obrony: 08.02.2012
Data uzyskania stopnia: 22.02.2012
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: żywienie człowieka