foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




OFERTA DLA PRZEMYSŁU

« wstecz

 

  • Innowacyjne produkty mięsne
  • Doradztwo, szkolenia, współpraca w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności (m.in. system HACCP, GMP,GHP i inne)
  • Optymalizacja procesu wędzenia
  • Badania właściwości fizykochemicznych produktów spożywczych (m.in. lepkość, barwa, tektura, podstawowy skład chemiczny, bilans energetyczny)
  • Ocena konsumencka produktów mięsnych
  • Ocena surowca do produkcji wyrobów mięsnych
  • Technologie ekologiczne produktów mięsnych
  • Opracowywanie innowacyjnych technologii dla przemysłu mięsnego
  • Produkcja laboratoryjna wyrobów mięsnych (kiełbasy, wędzonki, konserwy)


Kontakt:
Kierownik Katedry
dr hab. Dariusz M. Stasiak
tel: 81-462-33-43
e-mail: dariusz.stasiak@up.lublin.pl