wip   Witamy na Wydziale Inżynierii Produkcji
Menu

20-612 LUBLIN, ul. Głęboka 28
tel. (+81) 531 96 60, fax. (+81) 531 96 69




Dydaktyka

« wstecz

Przedmioty realizowane na kierunku edukacja techniczno-informatyczna

  1. Wymiana ciepła i masy.
  2. Zintegrowane instalacje chłodnicze.
  3. Komputeryzacja chłodnictwa.

 

Przedmioty realizowane na kierunku technika rolnicza i leśna

  1. Chłodnictwo i urządzenia chłodnicze.
  2. Techniki i procesy chłodnicze.
  3. Systemy chłodnicze.
  4. Technologia chłodnictwa żywności.
  5. Modelowanie procesów cieplnych i przepływowych.
  6. Jakość żywności mrożonej i HACCP w chłodnictwie – fakultet.
  7. Pompy ciepła – fakultet.
  8. Pomiary i modelowanie w chłodnictwie – pracownia dyplomowa.
  9. Technologie i procesy energetyczne – fakultet.
  10. Klimatyzacja przemysłowa.
  11. Chłodnictwo produktów spożywczych – studia niestacjonarne.
  12. Techniki i procesy chłodnicze – studia niestacjonarne.
  13. Systemy chłodnicze –studia niestacjonarne.

 

Przedmioty realizowane na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji

  1. Chłodnictwo i urządzenia chłodnicze.
  2. Inżynieria cieplna.
  3. Cieplne procesy konserwacji żywności.
  4. Logistyka i transport żywności. 

 

Tematyka realizowanych prac dyplomowych

  1. Studia nad zamrażaniem sorbetów owocowych z dodatkiem wyrobów alkoholowych.
  2. Możliwość zastosowania odwróconej fluidyzacji do zamrażania ciast pszennych.
  3. Systemy produkcji pieczywa z odroczonego wypieku o gwarantowanej jakości.
  4. Eksploatacyjna charakterystyka pracy laboratoryjnego urządzenia impingement.
  5. Wpływ wybranych dodatków na właściwości wypiekowe mrożonego ciasta kruchego.
  6. Ocena gwarantowanej jakości produkcji gastronomicznej wykorzystującej chłodnictwo i zamrażalnictwo.
  7. Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mięsa mrożonego.
  8. Nowe aspekty technologiczne i mikrobiologiczne żywności głęboko mrożonej.
  9. Charakterystyka wybranych właściwości fizycznych ryżu długoziarnistego po obróbce chłodniczej.
  10. Badania wykorzystania odwróconej fluidyzacji w zamrażalniczej obróbce warzyw.
  11. Wybrane właściwości fizyczne gotowanego ryżu parboiled przeznaczonego do mrożenia.