20-612 LUBLIN, ul. Głęboka 28
tel. (+81) 531 96 60,
fax. (+81) 531 96 69
1980 - 1990 Zakład Biologicznych Podstaw Technologii Żywności był jednostką w strukturze Instytutu Eksploatacji Maszyn i Urządzeń Przemysłu Rolno-Spożywczego (od 1982 Instytut Techniki Rolno-Spożywczej) Wydziału Techniki Rolniczej,
1990 – 1993 ZakÅ‚ad Biologicznych Podstaw Technologii Å»ywnoÅ›ci byÅ‚ jednostkÄ… samodzielnÄ… WTR,
1993 – 2009 Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Å»ywnoÅ›ci i Pasz WTR, od 2003 WydziaÅ‚u Inżynierii Produkcji,
2009 – 2011 ZakÅ‚ad Biologicznych Podstaw Technologii Å»ywnoÅ›ci i Pasz WIP,
2011 Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz WIP.
1980 – 1990 kierownik prof. dr hab. CzesÅ‚aw Szajer,
1990 – 1992 kurator prof. dr hab. ZdzisÅ‚aw TargoÅ„ski,
1992 – 2006 kierownik prof. dr hab. StanisÅ‚aw Matyka,
2006 – 2009 opiekun naukowy prof. dr hab. WiesÅ‚aw Piekarski,
2009 – 2011 p.o. kierownik dr inż. Barbara Maniak,
Kierownik Katedry prof. dr hab. inż. Dariusz Andrejko jest:
- członkiem Komitetu Naukowego czasopisma Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa (od 2009),
- prezesem Polskiego Towarzystwa Inżynierii i Techniki Przetwórstwa Spożywczego „SPOMASZ” (od 2008),
- Dyplomowanym Rzeczoznawcą SIMP specjalności maszyny dla przemysłu spożywczego,
- Ekspertem-RzeczoznawcÄ… w zakresie inżynierii żywnoÅ›ci przy PTITPS „SPOMASZ”
- Certyfikowanym recenzentem w Zespole Ekspertów ZewnÄ™trznych ds. Analiz Delphi Narodowego Programu Foresight Polska 2020